Om oss

Bilakuten i Oskarshamn AB är en ackrediterad allbilsverkstad som reparerar och servar alla bilar och båtar, dock med amerikanska bilar och båtar som specialitet. Sedan hösten 2008 huserar vi i egna lokaler på Nygränd. Tidigare fanns anrika Holmströms bil i lokalerna som med andra ord innehåller årtionden med bilhistoria.

Firman ägs och drivs av Ronnie Skoglund som jobbat mycket med bilar även båtar och har lång erfarenhet men som nu jobbar i kundmottagningen.

2012 anställdes Simon Nelson som varit på firman tidigare och arbetat vid diverse ledigheter under skoltiden. Simon gick ut fordonsprogrammet i Kalmar 2010 med inriktning personbilar. Därefter har han hunnit få mycket erfarenhet och varit på diverse utbildningar.

2013 utökade antalet mekaniker ytterligare när man anställde Alexander Henriksson som även han gick ut fordonsprogrammet med inriktning personbilar 2010, Han utbildade sig vidare i Karlstad under ett år. Han har arbetat på Flexbuss tidigare så större bilar/minibussar är hans specialitet.

2014 behövde firman utöka mekanikerna på båtsidan och då anställdes Mikael Banérson som tidigare arbetat på Citroen-verkstad där det även såldes och hade service på husbilar. Så kunskapen av att montera extrautrustning i husbilar sågs som positivt då det är liknande arbeten på båtar. Då även kunskap och erfarenhet av Citroen bilar finns i ryggraden på Mikael passar det bra om det behövs hjälp i bilverkstaden.

Vi samarbetar med AutoExperten, Hansen Racing, 76-oljor samt Nordisk Däck Import (NDI). Med dessa samarbetspartners garanteras Du som kund alltid prisvärda och snabba leveranser av högsta kvalitet.

Sen våren 2012 satsar Vi stort även på reservdelar och tillbehör till båtar, besök batakuten.nu!

Vi hälsar Dig, ny eller gammal kund hjärtligt välkommen in till oss!

Lokal
Ronnie båtmekaniker
Hamn
Hamn

Öppettider

Måndag – Torsdag 07.00 – 17.00
Fredagar 07.00 – 16.00
Lunch 12.00 – 13.00

Kontakta oss

Båtakuten i Oskarshamn AB
Norra Strandgatan 5
572 32 Oskarshamn

Tel: 0491-137 59
Epost: post@bilakuten.nu